A-
 A 
A+
Cauta
Pentru a putea beneficia de toate functionalitatile site-ului, va rugam sa va logati ca voluntar sau organizatie/institutie!

7-9 mai 2010 ONG fest, Parcul Unirii
PDF Imprimare Email

Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania – ONGFest este cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic si voluntar, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

 

OngFestOrganizat anual, ONGFest isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

Obiectivele ONGFest

  • sa stabileasca unui model de interactiune directa intre ONG-uri si cetateni, care sa devina o traditie a societatii civile;
  • sa promoveze ONG-urilor mici si medii, mai putin vizibile, dar care au o contributie majora in comunitate;
  • sa stimuleze dezbaterile publice intre ONG-uri, institutii publice, companii, mass-media si cetateni, reunind actorii societatii civile.

Contextul evenimentului

Societatea romaneasca nu intelege pe deplin sectorul nonprofit. Potrivit Indexului USAID de Sustenabilitate al ONG-urilor Editia 2007, doar cateva organizatii sunt vizibile si acestea sunt active in domenii precum politica, justitie sau mediu. Pe de alta parte, sunt multe ONG-uri active in comunitati restranse, la nivel local, care dezvolta si implementeaza proiecte de succes, oferind servicii tinerilor, persoanelor cu dizabilitati etc. Aceste organizatii au nevoie de mai mult sprijin din partea autoritatilor pentru atragerea de fonduri si pentru a-si imbunatatii serviciile.

Publicul nu este familiar cu activitatile desfasurate de ONG-uri si de aceea, majoritatea cetatenilor nu este implicata in activitati de voluntariat si nu distribuie 2% din impozitul lor catre organizatii.

 
 

Cauta oportunitate

Cauta cuvant Localitate

ex: Consultant, IT
Categorii
Cautare avansata

Ultimele oportunitati

Recomanda prietenilor

Chestionar

De ce doriti sa fiti voluntar?
 

Ultimele evenimente

Niciun eveniment

Abonare newsletter